Varázslatos időutazás az ország egyetlen huszár szállodájában

Büszkén hirdetjük, hogy a Hotel Óbester**** páratlan világkuriózum Debrecen szállodái között.

Miért gondojuk így?  

Válaszként meghívjuk most Önt egy pár perces virtuális időutazásra az ország egyetlen huszár szállodájába!

A huszár szó valószínűleg a husz (húsz) szóból származik. Mátyás király elrendelte, hogy „husz-husz jobbágytelek után egy katona állíttassék a király seregéhez”. Azaz húsz telektulajdonos költsége fedezzen 1 kiállított katonát. Mátyás király híres fekete serege könnyűlovasságát már huszároknak nevezi 1481-ben.

A Hotel Óbester Debrecen történelmi belvárosban, a Simonyi Óbesterről elnevezett utca torkolatában található. A hotel e magyar hősi századot idézi minden apró részletében! Szállodánkban pihenő Vendégeink ámulatára a varázslatos időutazásról korabeli mintára egyedileg tervezett és készített bútorokkal, autentikus kiállítási tárgyakkal gondoskodunk.

Nálunk dézsában fürödhet, gyertyával világíthat, és nehéz kárpit firhangokkal sötétíthet.

Ugyanakkor mindent elkövettünk, hogy a történelmi nemzeti hangulatot ne törjük meg, de szereljük fel a mai modern technikával, mely álmunkat megvalósítottuk

 • 35 db Superior kétágyas szobával,
 • 5 db egyágyas szobával,
 • 3 db nászutas lakosztállyal,
 • 1 db családi lakosztállyal,
 • és 1 db exkluzív lakosztállyal.

Büszkék vagyunk rá, hogy szállodánk a világ első huszárszállodája, így ki másról nevezhettük volna el szállodánkat, ha nem a térségünk közelében született legendás hírű huszártisztről, Barbácsi és vitézvári báró Simonyi Józsefről, ismertebb nevén Simonyi Óbesterről? Hiszen ő az, aki kortársaitól a legmegtisztelőbb címet kapta: „A legvitézebb huszár”!

A Hotel Óbesterben egész évben várjuk az üzleti utazókat és a pihenni vágyókat! 

Zárt, ingyenes parkolónk, és recepciós szolgálatunk napi 24 órában áll Vendégeink rendelkezésére.

 • A kellemes időtöltésről és pihenésről wellness és egészségmegőrző szolgáltatásainkkal, továbbá kulturális, tájjellegű kirándulásokkal, idegenvezetéssel, városnézéssel gondoskodunk.
 • Családi rendezvényeinek páratlan környezetet és kiváló szervezést biztosítunk 30-200 főig. Keresztelői vacsorától a ballagási és szalagavató, majd diplomaosztó családi-baráti ünneplésén át a legény- és leánybúcsún keresztül az esküvőig, majd a nyugdíjba vonulási összejövetelig minden igényt kielégítünk alkalomhoz illő étel- és programválasztékkal, elegáns dekorációval.
 • Üzleti céljait kiválóan felszerelt rendezvénytermeinkben segítjük business szolgáltatásainkkal: projektor + vetítővászon, hangosítás, wifi kapcsolat, flipchart áll Ön és Kollégái, üzleti Partnerei rendelkezésére. A 30 fő befogadására alkalmas Simonyi termünk konferenciák, csapatépítő tréningek, oktatások, bemutatók, találkozók, s egyéb rendezvények tökéletes szervezésére impozáns helyszínül szolgál. A terem egybenyitható a mellette található Szivarszobával, így 50 fős létszám befogadására is alkalmas.

 • Kimagasló kulturális örökségünket is szeretnénk Önnel megosztani, büszkeségeinket tekintse meg élőben!

  A szálloda halljában található 12 x 2,3 m-es olajfestmény, mely egy nemzetközi huszártalálkozó jellegzetes momentumait ábrázolja ismert városi személyekkel (Boros Gyula festőművész alkotása.

  Szintén a szálloda halljában található a híres Wagram-i csata (1809) emlékére készült több, mint 500 ólomkatonát kiállító terepasztal

  Az átrium mennyezetén Családi Krisztina festőművész a Föld teremtése című alkotása látható.

  A szobákat debreceni festőművészek által készített olajfestmények díszítik, melyen a huszár a kedvesével vagy épp mulatás közben látható.

  A lépcsőházban található a 43 ország Huszárságait bemutató több, mint 100 db kép!
   
 • Gasztronómiai élményeiről is maximálisan gondoskodunk a szálloda földszintjén található John Bull Pubban, mely igényesen kialakított miliővel, egyedi ételválasztékkal büszkélkedik, melyet mindenkinek meg kell kóstolnia. Érdekessége az egyedülálló, több, mint 5000 darabos mini ital üveg gyűjtemény.

Amint láthatja, mindenre gondoltunk, amire csak szüksége lehet élete és karrierje mérföldköveket jelentő eseményeinek sikeréhez. Utazzon a Hotel Óbesterrel a huszárkorba, s közben mi mindent elkövetünk, hogy kiválóan érezze magát, és visszatérő Vendégünk legyen!

Érdeklődjön, tudjon meg részleteket közelgő rendezvényével kapcsolatban!

 
 
 

Partnereink

HungarianMagyarEnglish (UK)GermanDE-CH-ATRomanianro-RORussian